Välkommen till världens mest idérika berg.

Vi är inget Himalaya. Inget Kebnekaise. Handen på hjärtat toppar vi inte ens Hammarbybacken.

Men vi har ändå bestämt oss för att Nobelberget i Sickla ska överträffa alla andra i nytänkande, ansvarstagande och innovation. Vi ska bli världens mest idérika berg med flexibla och föränderliga mötesplatser.


Bli en del av livet på Nobelberget, du med.


Sicklastråket, där människor möts och idéer får liv.

Sicklastråket, där människor möts och idéer får liv.

Det nya Sicklastråket bjuder in till samtal, lek och medskapande. Är cykeln trasig, ta den till en av mekstationerna. Har du läst klart din bok, byt den mot en ny i bokbytarlådorna. Undrar du när nästa loppis äger rum, kolla anslagstavlan. På griffeltavlegolvet kan du låta kreativiteten flöda fritt. Måla en regnbåge eller skriv något klokt.

Vi ses i Formalinfabriken!

Vi ses i Formalinfabriken!

Den karaktärsfulla tegelbyggnaden Formalinfabriken bevaras och blir en mötesplats för medskapande, där människor med olika perspektiv och erfarenhet möts och samarbetar. Formalinfabriken kommer att vara i ständig förändring med rum för nya innovationer att prova sina vingar.

Just nu pågår ombyggnation. Formalinfabriken kommer att öppna igen sommaren 2019 med bevarad industrikänsla och detaljer från förr. Efter ombyggnationen skapar vi en öppen entrévåning med ett gemensamt vardagsrum för alla som bor, arbetar eller besöker berget. Slå dig ner i en av de sköna fåtöljerna för en AW med live-musik eller lyssna på en tankeväckande föreläsning. En trappa upp hittar du mötesplatsen Köket med ljus matplats och alla grytor, kastruller och porslin ni kan tänkas behöva. Ordna matlag med grannarna, var med på en matlagningskurs med professionell kock, välkomna hela förskolan till kalas eller möblera om för en kväll och förvandla Köket till yogastudio. Formalinfabriken öppnar dörrarna innan inflyttning i första bostadskvarteret.

Gröna, sköna och föränderliga Nobelparken.

Gröna, sköna och föränderliga Nobelparken.

Intill stråket ligger Nobelparken där du kan klättra i berg, bygga kojor, snirkla dig genom labyrinter, plaska i regndammar… eller bara sätta dig i en soltrappa och göra ingenting alls. Parken utformas med stor flexibilitet. Det som är en boulebana på förmiddagen kan bli en filmvisningsplats på kvällen. Och sommarens vattenspegel kan bli isbana på vintern.

Vi ser på arkitektur som barn gör – upp och ned, bak och fram, ut och in.

Vi ser på arkitektur som barn gör – upp och ned, bak och fram, ut och in.

Panncentralen med sin väldiga skorsten bevaras och blir en del av leken. Ena dagen en totempåle, andra dagen ett sagoslott. Till den befintliga byggnaden planeras en tillbyggnad som terrasserar upp och knyter samman det höga berget på baksidan med den ursprungliga byggnaden. Det gör landskapet till en del av arkitekturen och skapar många lekfulla miljöer som väcker nyfikenhet.

Trapphuset blir en upplevelse i sig, där nyfikna barn på en avdelning kan kika upp eller ner på de som passerar. I förskolans matsal kan porten mot uteplatsen öppnas upp under sommarhalvåret så lunchen blir en picknick i solen.

Förskolan erbjuder sex avdelningar och öppnar i anslutning till inflyttning i det första bostadskvarteret, hösten 2020.

Bli en del av vårt stora community.

Bli en del av vårt stora community.

Tänk dig en digital plattform där ni kan boka yogapass, planera löpargrupper, fixa hundvakt, samsas om matlagningen, ordna samåkning och hjälpa varandra med att hämta barnen från förskola och skola. Dessutom kan du ta del av hela Sicklas utbud i form av till exempel hämtmat och shopping. Ett community, helt enkelt.

Hyr ut din bostad, utan krångel.

Som en del av vår bekväma community gör vi det enkelt att hyra ut din bostad. Du som bor i vårt första bostadskvarter kan hyra ut upp till 40 dagar per år utan godkännande från styrelsen. På så sätt blir tillvaron lite mer flexibel för dig som till exempel ska ut och resa eller jobba en tid på annan ort.

Vi förenklar ditt vardagsresande.

Vi förenklar ditt vardagsresande.

På Nobelberget erbjuder vi även smarta mobilitetslösningar som ger hela familjen tillgång till det transportsätt som passar bäst för stunden. Oavsett om det är kollektivtrafik, bilpool, hyrbil, taxi eller cykel. Under det första kvarteret bygger vi ett garage med gott om plats för cyklar – samt en och annan bil, förstås. Som om inte det vore nog så kommer tunnelbanan till Sickla 2026.