Kulturen är en del av vårt arv. Men också en del av vår framtid.

Nobelberget handlar om möten och oväntade kombinationer. Om en kreativ livsstil i en kreativ miljö. Om att inspireras av varandra och tillsammans utveckla något nytt.

Kulturen är en del av vårt arv. Men också en del av vår framtid. När vi nu ska bygga en ny stadsdel på Nobelberget låter vi både kulturen och aktörerna följa med in i framtiden på flera sätt. Det är dags att ta Nobelbergets kulturliv till nästa nivå.

Formalinfabriken – en gränslös mötesplats.

Formalinfabriken – en gränslös mötesplats.

Nobelberget har en spännande kulturhistoria att berätta. Den sträcker sig från 1800-talets industrier och verkstäder till dagens klubbar, marknader och kultur. När vi nu omvandlar Nobelberget till en helt ny stadsdel vill vi samtidigt bevara en del av områdets identitet i form av innehåll, värderingar och arbetssätt. Formalinfabriken blir hjärtat för Nobelbergets framtida kulturliv.

Gather – konferens, festival och labb på Nobelberget.

Gather – konferens, festival och labb på Nobelberget.

Gather är en kombination av konferens och musikfestival och värd för några av världens mest intressanta talare och artister. Under 2017 och 2018 arrangerades Gathers två första upplagor på Nobelberget.

Läs mer om kultarvet från idag.

Livet längs gatorna.

Livet längs gatorna.

I husens entrévåningar skapar vi ljusa lokaler med stora skyltfönster mot gatan. Oavsett verksamhet kommer entrévåningarna att bidra till ett levande och tryggt kvarter där människor känner sig hemma.

Längst ned i ett av husen finns en restaurang med uteservering mot Nobelparken. Det blir kvarterskrogen nummer 1, de kvällar du inte orkar laga middag.